Keldby, Møn, album

Beskrivelse af Keldby Sogn ca. 1950. Kilde: J.P. Trap: Danmark. Femte udgave. Præstø Amt. Bind IV, 1. 1955. Side 348.

Kort over Keldby Sogn. Bemærk, at Keldby Sogn ikke når ud til Møns nordlige kyst, hvor Stege Landsogn og Elmelunde Sogn mødes. Kilde: J.P. Trap: Danmark. Femte udgave. Præstø Amt. Bind IV, 1. 1955. Side 348.

Keldby sognekort 1921. Kilde: Gamle billeder fra Møn. Foroven på siden kan man klikke videre på "Keldby Sognekort" og se signekortet i en bedre form på Internettet.

Kirkegade i Keldby. Forsiden af Møns Dagblad, d. 23. december 1944.

Kirkepladsen i Keldby. Kilde: Preben V. Andersen.

Udsigt over Keldby. Billedet er sandsynligvis taget fra Keldby Mølle. Kilde: Preben V Andersen.

"Kjeldby Mølle, Stege". Fra: Niels Meyn: Danske Møller. 1934. Side 259. Gå til næste billede for at få en nærmere beskrivelse.

Kilde: Niels Meyn: Danske Møller. 1934. Side 259.

Parti fra Keldby Til højre i billedet ses Damhuset. Uden for billedet til højre lå branddammen. Bagved hestevognen midt i billedet har pladsen foran Keldby Smedje ligget. Kilde: Preben V Andersen.

Gadeparti fra Keldby. Lidt til venstre for midten i billedet ses Damhuset. Billedet er fra et postkort adresseret til en "Frøken Stoltze" i København. Kilde: Preben V Andersen.

Denne hilsen er skrevet på bagsiden af postkortet med et gadeparti fra Keldby. Der er desværre ingen datering. Kilde: Preben V Andersen.

Keldby Skole. Man kan se, at de to yderste vinduer til højre er blændede. De udgjorde endevæggen i et klasselokale, og her hang den store tavle. Kilde: Preben V Andersen.

Garneriet Enghavens bil fotograferet på kirkepladsen i Keldby. Arkivfoto: Ole Gold. Gartneriet Enghaven blev senere kendt som "Villa Aurora".

Adressen er i dag Pollerupvej 3. Kilde: Dansk Skole-stat. Bind 2. 1933

Kilde: Dansk Skole-stat. Bind 2. 1933

Keldby Skole, 1. klasse 1950. Billedet er taget i frk. Madsens have. Da skolen og den tilhørende sportsplads blev til campingplads, blev der bygget feriehytter i haven. Billedet er formodentlig taget af frk. Madsen. Arkivfoto: Ove Christiansen.

Keldby Skole. 1. klasse 1951. Billedet er taget i frk. Madsens have. I baggrunden til venstre ses hendes havehus. Foto: Frk. Madsen? Arkivfoto: Ove Christiansen.

Keldby Skole 1953. Til højre i billedet står lærer Jørgensen. Selv sidder jeg midt for i forreste række. Arkivfoto: Ove Christiansen.

Keldby Skole. Klassebillede med frk. Madsen. Årstallet er 1954. Selv sidder jeg nr. to fra venstre i forreste række. Arkivfoto: Ove Christiansen.

Frøken Madsen. Arkivfoto: Ove Christiansen.

Gården Nørretofte. Billedet er fra et postkort dateret "25-6-12" og adresseret til "Hr. Gdr. Lars Larsen Naaby pr. Herlufmagle". Kilde: Preben V Andersen.

Denne hilsen er skrevet på bagsiden af postkortet med et billede af Nørretofte; bemærk dateringen, 25-6-12 ; dvs. at billedet er fra ca. 1912. Kilde: Preben V Andersen.

Klosterskovgaard. Kilde: Preben V Andersen.

Branddammen i Keldbylille. Kilde: Preben V Andersen.

Keldbylille Skole. Kilde: Preben V Andersen.

SEAS' transformatorstation i Keldbylille. Den lå på højre side af vejen, når man kørte fra Keldbylille mod Tåstrup. Kilde: Preben V Andersen.

Transformatorstationen 26. august 2017. Foto: Ove Christiansen.

Udgravningerne af Gammelborg ved Slotshøj. Kilde: Preben V Andersen.

Udgravningerne af Gammelborg ved Slotshøj. Kilde: Preben V Andersen.

Udgravningerne af Gammelborg ved Slotshøj. Landevejen midt i billedet må være Gammelborgvej. Kilde: Preben V Andersen.

Keldby Kirke. Gammelt postkort. Kilde: Preben V Andersen.

Kilde: Preben V Andersen.

Kilde: Preben V Andersen.

Kilde: Preben V Andersen.

Keldby Kirke, korbuen.

Keldby Kirke, korbuen med dommedagsmotivet ovenover.

Billedet er taget 6. maj 2016 ved Asta Skovgaard Jensens begravelse. Foto: Ove Christiansen.

Astas og Fredes gård, Klintevej 101, hvor jeg plejede at overnatte, når jeg besøgte Møn. Billedet er taget ved Astas begravelse 6. maj 2016. Så vidt jeg husker, var der ingen andre huse i landsbyen, der flagede på halv den dag. Foto: Ove Christiansen.

Her følger en serie billeder fra landsbyen Keldby i gamle dage. Dertil tre billeder af udgravningerne af voldstedet Gammelborg ved den østlige ende af Noret. Tilstedeværelsen af det gamle borganlæg var årsag til, at det nærliggende forsamlingshus fik navnet Slotshøj. Samt enkelte billeder fra Keldbylille. Flere af billederne er stillet til rådighed af Preben V. Andersen, som i 2015 udgav erindringsbogen "Et liv med penge og historie - tror du det er tilfældigt?" Bogen kan købes hos "Bøger og papir" i Stege. Gå herfra tilbage til historien om mit barndomshjem i Keldby,  Klintevej 125

Det gamle sognekort ligger på Internettet i en form, hvor man kan zoome ind og læse teksterne på dokumentet, klik her: Keldby Sognekort


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.06 | 11:02

Hej Benny
Jeg kan godt huske de små både; dem havde jeg helt glemt; der var vist en lille spritbrænder, og så var det dampudstødningen, der drev båden.
Ove

...
23.05 | 11:10

Kan huske vi sejlede med dine små både i havebassinget de kunne sejle selv ved hjælp af damp? jeg mener der kom sprit i en tank

...
07.03 | 16:24

Her er trappen flyttet, men vinduer endnu ikke isat, altså også et foto fra før 5. maj 1945.

...
07.03 | 16:22

Dette billede er fra før krigen. Der var vinduer med sprosser på verandaen da hotellet blev indrettet som hospital efter 5. maj 45, + trappen var flyttet.

...
Du kan lide denne side