Om bebyggelsen Landsled på Møn

Litteratur

En historie om Landsled og lidt om familien Christiansen. Forlaget J-bog. 2008. Redaktion Ole Gold. 32 sider, ill. Litteraturhenvisninger. Kr. 100,00. Købes hos forlaget: Katalog J-bog .


Se link til "prøve" på nyudgivelse længere nede i teksten.
       

Om "En historie om Landsled ...":

Landsled er navnet på en bebyggelse på Møn, ca.

øst for Stege. I begyndelsen var Landsled bare navnet på en mølle fra 1600-tallet. Senere kom et farveri, og i løbet af 1800-tallet opstod en proprietærgård. Men først sidst i 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet opstod selve bebyggelsen Landsled.

I sin ret korte ´storhedstid´ rummede bebyggelsen en mølle med tilhørende korn- og foderstofhandel, en proprietærgård, et andelsbageri, en brugsforening, distriktsjordemoder, en barber, en saftstation, et gartneri, et cementstøberi og en maskinforretning. Desuden var et andelsmejeri og en grusgrav inden for rækkevidde.
Brugsforeningen blev grundlagt af Lars Christiansen, maskinforretningen blev grundlagt af hans søn, C.F. Christiansen, og hæftet handler også om familien Christiansens rolle i Landsled.

Vi følger også udviklingen i efterkrigstiden og frem til 2002, hvor maskinforretningen, der var den sidste af de gamle virksomheder, lukkede.

Omtale af "En historie om Landsled ...":
               " ... spækket med faktuelle oplysninger og mange illustrationer ... en guldgrube for alle, som interesserer sig for landdistrikternes udvikling og senere gradvise hendøen."

(Carsten Koch i Historisk Samfund for Præstø Amt. Årbog 2009.)

" ... levende og spændende og dækker flot et landsbysamfund dengang." (Carsten Abild, formand for Landsforeningen Landsbyerne i Danmark).


Se udkast til en mulig fortsættelse af bogen om Landsled:

"Landsled-Cleethorpes og hjem igen" 

Fortsættelsen vil bl.a. indeholde baggrundshistorie samt en omfattende korrespondance mellem Lars Christiansen og sønnen C.F. Christiansen. 


Da jeg er interesseret i at vide, hvor stor interesse, der er for en sådan udgivelse, er jeg interesseret i at høre Jeres kommentarer. I er velkomne til at henvende Jer via kontaktformularen: Kontakt.

Eller læs videre om min fars barndomshjem i Landsled: Klintevej 150  .

.

 .                   

Min oldefar og brugsforeningen i Landsled. I: Årbog / Historisk Samfund for Præstø Amt. 2009. S. 43-56, ill. Købes her: 

Salg - Historisk SamfundBilledet forestiller Landsled set fra vest efter 1907, hvor bygningerne på vejens nordlige side blev opført.

Nyeste kommentarer

17.10 | 21:08

Hej Ove. Selvom jeg er født i 1949 fyldte (og fylder stadigvæk) WW...

11.10 | 09:13

Hej Ove, Tak for den spændende læsning. Hvor tror du jeg kan fi...

03.09 | 16:21

Where can I find one of these trailed harvesters and a user manual of this m...

14.08 | 14:16

Hej Thomas, Prøv www.mejetærsker.dk; webmaster, Stee...